Tokio HoteL
Tokio Hotel.Getgoo.net'e hoşgeldiniz.

Tokio HoteL


 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ~Timbaland...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
bill-_-elif-_-tom
Moderatör
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 2978
Nerden : hEr YErdEN xD
Lakap : M@vİş/élifNUR:)
Kayıt tarihi : 23/04/09

MesajKonu: ~Timbaland...   Perş. Haz. 10, 2010 11:19 pm

Timbaland / Sanatçı
10 Mart 1971 ABD
Önceleri “DJ Timmy Tim” olarak tanınan Mosley, evinde hip hop
parçalarının arkasına yazdığı materyallerle Missy Elliott’un ilgisini
çekti ve ikili birlikte çalışmaya başladı. Magoo’nun da onlara
katılmasıyla birlikte New York’a geçen üçlü, burada Elliott’un grubu
“Sista” aracılığıyla başarılı R&B grubu Jodeci’nin üyesi ve
yapımcısı DeWante Swing ile tanıştı. Swing’in Sista’yı Swing Mob plak
şirketine katmasıyla birlikte, Mosley ve Magoo’da bu plak şirketi altında çalışmaya başladı.
Missy Elliott, Mosley ve Magoo kendilerini “Da Bassment” olarak
tanıtırlarken, bu isim altında Ginuwine, Playa ve Sugah gibi
sanatçıların kayıtlarında aktif rol oynadılar. Ayrıca Mosley,
Jodeci’nin 1995 senesindeki albümü “The Show, The After-Party, The
Hotel” ile Sista’nın hiç yayınlanmamış ilk albümünde yapımcılık
koltuğunda yer aldı ve DeWante Swing bundan sonra Mosley’i “Timbaland”
olarak çağırmaya başladı.
Aynı zamanlarda Pharrell Williams ile de arkadaşlık kuran Timbaland,
sanatçıyla birlikte bazı porjelerde yer aldı. Missy Elliott’ın şarkı
sözü yazarlığına başlamasıyla birlikte 702 ve MC Lyte gibi sanatçıların
albümlerinde konuk müzisyen olarak bulunması, Timbaland’in de bu
albümlerin yapımcılığına yardım etmesini sağladı ve ilk ciddi çıkışını
702’nin 1996 tarihli “Steleo” parçasını remixleyerek yaşadı.
1996 senesinde yayınlanan Ginuwine albümü Ginuwine… the Bachelorda
tüm albümün yapımcılığını üstlenen Timbaland, albüme gelen olumlu
eleştiriler sonrasında kendi soundunu müzik piyasasına ispatlamış oldu.
Ritimleri aksatarak ve basit bas melodilerinin üzerine yazdığı
davullarla, R&B ve hip hop dünyasında sıradışı bir tarza imza atan
sanatçı, Aaliyah’ın kendisiyle ve Missy Elliott’la irtibata geçmesiyle
birlikte sanatçının 2. albümü One In a Millionın prodüksiyonunda yer
aldı. Aaliyah, bu albüm sonrası şöhrete ulaşırken, Elliott ve Timbaland
de müzik dünyasının aranan isimleri arasına girdiler.
90’larda SWV, Destiny’s Child, Nicole Wray, Jay-Z ve Nas gibi
sanatçılarla birlikte çalışan Timbaland, aynı zamanda Missy Elliott’ın
Supa Dupa Fly ve Da Real World albümlerinde de yer aldı. Ginuwine’nin
100% Ginuwine ve Playa’nın Cheers 2 U albümlerine imzasını atan
sanatçı, 1997 senesinde Magoo ile birlikte Welcome to Our World
albümünü ve 1998 senesinde de Tim’s Bio: Life from da Bassment adlı ilk
solo albümünü piyasaya sürdü.
Tim’s Bio: Life from da Bassment albümünde Aaliyah, Ludacris, Playa,
Nas, Missy Elliott, Jay-Z ve Mad Skills gibi sanatçılar Timbaland’e
eşlik ederlerken, sanatçı 2000’li yıllarda müzik tarzında Asya
müziğinden örnekler gösterdi. Bu soundun örneklerini 2001 senesinde
yayınlanan Limp Bizkit remix albümü New Old Songsda ve Missy Elliott’ın
aynı seneye denk düşen albümü Miss E… So Addictivede
rastlayabileceğimiz gibi, müzik eleştirmenleri bazen bu durumu olumsuz
olarak değerlendirdi.
2001 senesinde Magoo ile beraber Indecent Proposal adlı 2. albümünü
yayınlayan Timbaland, albümde konuk müzisyen olarak yer alan Aaliyah’ın
albüm yayınlanmadan geçirdiği uçak kazası sonrası hayata veda etmesiyle
derinden sarsıldı. Bu albüm sonrası Beat Club’ı oluşturan sanatçı, bu
şirket altında ilk kez Bubba Sparxxx’ın 2001 albümü Dark Days, Bright
Nightsta çalıştı. Ayrıca Tweet’in ilk albümü Southern Hummingbird,
Missy Elliott’ın 4. ve 5. albümleri Under Construction ile This Is Not
a Test ve Justin Timberlake’in ilk solo albümü Justifiedda imzası
bulunan Timbaland, 2003 senesinde Magoo ile beraber Under Construction,
Part II adlı 3. albümü piyasaya sürdü.
2004 senesinde LL Cool J, Xzibit, Fatman Scoop, Jay-Z, Brandy ve
Utada ile birlikte çalışan ve başarılı teklilere imzasını atan
Timbaland, 2005 senesinde de The Game, Jennifer Lopez, Missy Elliott ve
Tweet’in albümlerine yardım etti. Bu çalışmalar sonrası Interscope
bünyesi altındaki Mosley Music Group ile çalışmaya başlayan sanatçı,
2006 senesinde Nelly Furtado ve Justin Timberlake’in son albümlerinde
aktif rol oynayarak sanatçıların listelerde başarı kazanmasına büyük
katkıda bulundu.
2007 Nisan ayında Timbaland Presents Shock Value adlı albümünü
yayınlayan Timbaland, albümüne Justin Timberlake, Nelly Furtado, Keri
Hilson, Dr. Dre, Missy Elliott, 50 Cent, Tony Yayo, Magoo, Nicole
Scherzinger, Sebastian, Attitude, Amar, Jim Beanz, The Hives, She Wants
Revenge, Fall Out Boy, Elton John, OneRepublic ve M.I.A. gibi isimleri
konuk müzisyen olarak bulundurdu. İçerisinde barındırdığı konuk
sanatçılarla farklı müzik tarzlarını albümüne yansıtmayı başaran
sanatçı, albümden ilk teklisi “Give It to Me” adlı parçaya seçti.
Timbaland Presents Shock Value albümüyle Amerika listelerinde 5
numara olmayı başaran Timbaland, İngiltere listelerinde ise 2 numaraya
yerleşti. Albümden yayımladığı ilk tekli “Give It to Me” ile Amerika
listelerinde zirvede bulunan sanatçı, albümden 2. teklisi ise Keri
Hilson ile olan ortak çalışması “The Way I Are”a seçti. Bu tekliyle de
Amerika listelerinde 3 numara olmayı başaran yapımcı, 3. tekli için
rock grubu The Hives ile olan ortak çalışması “Throw It on Me”‘yi
seçti. Albümden yayımlanan ve OneRepublic ile ortak çalışma olan
“Apologize (Remix)”, birçok ülkede 1 numara oldu. 5. tekli ise Keri
Hilson ve Nicole Scherzinger ile düet olan “Scream” parçası oldu.
Timbaland, 22 Haziran 2008 günü Aruba’da iki yıldır birlikte olduğu
reklamcı sevgilisi Monique Idlett ile evlendi. Miami’de yaşayan çiftin,
7 aylık bir kız çocukları var.
Diskografi
Ana madde: Timbaland diskografisi
Albümler
1998: Tim’s Bio: Life from da Bassment
2007: Timbaland Presents Shock Value
2008: Timbaland Presents Shock Value II
Tekliler
1999: “Here We Come” (feat. Missy Elliott ve Darryl Pearson)
1999: “Lobster and Scrimp” (feat. Jay-Z)
2007: “Give It to Me” (feat. Justin Timberlake ve Nelly Furtado)
2007: “Throw It on Me” (feat. The Hives)
2007: “The Way I Are” (feat. Keri Hilson ve D.O.E.)
2007: “Apologize (Remix)” (feat. OneRepublic)
2007: “Scream” (feat. Keri Hilson ve Nicole Scherzinger)
2008: “Release” (feat. Justin Timberlake)
2008: “Get it Girl” (Keri Hilson)

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.tokiohotelciler.getgoo.net
seher.97
Küçük Üye
Küçük Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 84
Kayıt tarihi : 31/01/10

MesajKonu: Geri: ~Timbaland...   Cuma Haz. 11, 2010 4:33 pm

çok seviyorum bu adamı yha
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
bill-_-elif-_-tom
Moderatör
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 2978
Nerden : hEr YErdEN xD
Lakap : M@vİş/élifNUR:)
Kayıt tarihi : 23/04/09

MesajKonu: Geri: ~Timbaland...   Cuma Haz. 11, 2010 4:33 pm

Bende...

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.tokiohotelciler.getgoo.net
 
~Timbaland...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Tokio HoteL :: Müzik :: Yabancı Rap-
Buraya geçin: